lunes, octubre 27, 2008

Polèmica artificial del .bcn i el .cat

La veritat és que no volia escriure sobre aquest tema, però com he vist que a mesura que passen els dies el tema s’embolica més i vull fer també la meva aportació

És evident que la meva percepció com a gestor d’un registrador de noms de dominis es totalment diferent de la que tenen els polítics, perquè no oblidem que la polèmica es purament política. A mi m’ha recordat la faula de càntir de la lletera o dels pirates que es maten entre ells per veure qui es quedarà el botí abans de tenir-lo.

Primer de tot voldria dir que hem sembla lògic que l’Ajuntament de Barcelona vulgui presentar una candidatura per un domini perquè és una inquietud de diferents ciutats a nivell mundial. Altres ciutats ja han fet pública la seva candidatura com .paris on la iniciativa es també municipal o .berlin que parteix d’una iniciativa privada ( no m’imagino el que hagués passat si aquí també fos privat ) amb el vist i plau del seu ajuntament. Jo no sé si això es ser fashion o no però son iniciatives que sorgeixen en ciutats on la Internet està desenvolupada i no només per un impuls de la Administració sinó per l’ús que fa la comunitat qui resideix.

A mi em sembla que el punt de vista de les crítiques està desenfocat perquè només es parla de l’ús que farà del .bcn per part de l’Ajuntament, doncs malament rai si només l’utilitza l’administració local per les seves web’s, de la mateixa manera que l’èxit del .cat no es déu a l’ús que en fa la Generalitat en les seves web’s perquè us asseguro que mai haguéssim arribat als 30.000 dominis.

L’èxit d’un domini des la meva perspectiva, es clar, depèn de l’acceptació per part dels possibles propietaris i això bàsicament es dóna en el sector privat ( incloc societat civil ). Els dominis mai són excloents en tot cas complementaris.

Això és el que ens hem trobat a Nominalia amb el .cat i el .es. Aquí pensàvem que el que triava un no triaria l’altre i no ha estat així. Hi ha empreses que tenen els dos i no passa res.

Deixem que l’Ajuntament faci la seva proposta de domini a ICANN, que l’acceptin ( que és un procés complexa ) i després deixem que la gent triï i aleshores tornem a parlar.

Si voleu saber mes coses:



http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3041983



Ajuntament de Barcelona



Tirando del carrito de la compra

Arrastro el carro cargado hasta arriba por los pasillos del supermercado, mientras,  las niñas juegan a perseguirse y se pelean para ver q...